Izjava o zasebnosti

V sklopu nacionalnega programa ozaveščanja Varni na internetu je nastal tudi spletni tečaj, na katerem se nahajate. Ob vsakem obisku spletne strani posredujete tudi določene informacije, ki omogočajo posredno ali neposredno določitev posameznika (osebne podatke), zato vam želimo pojasniti, kako bomo te podatke obdelovali. 

KDO BO UPRAVLJAL Z VAŠIMI PODATKI?

Upravljavec zbirke osebnih podatkov je Akademska in raziskovalna mreža Slovenije. Kontaktni podatki: Javni zavod Arnes, Tehnološki park 18, 1000, Ljubljana, arnes@arnes.si

KONTAKTI POOBLAŠČENE OSEBE ZA VARSTVO OSEBNIH PODATKOV:

dpo@arnes.si

ZA KATERE NAMENE OBDELUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE, NA KATERI PRAVNI PODLAGI IN KAKO DOLGO JIH HRANIMO?

Pri obisku spletne strani www.varnivpisarni.si: Ko obiščete spletno stran, se na spletnem strežniku, v obliki strežniških datotek, zabeležijo podatki o vašem obisku: datum in čas obiska, podrobnosti o http poizvedbi, številka IP vaše naprave ipd. Tako zbrani podatki se obdelujejo za namen zagotavljanja varnosti omrežja in informacij, t.j zmožnosti omrežja ali informacijskega sistema, da na določeni ravni zaupanja prepreči slučajne dogodke ali nezakonita ali zlonamerna dejanja, ki ogrožajo dostopnost, avtentičnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov. Takšna obdelava je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec (točka 6(1)(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov). Tako zbrani podatki se hranijo 90 dni od obiska spletne strani in se ne posredujejo drugim uporabnikom, saj spletna stran gostuje na strežniški infrastrukturi Javnega zavoda Arnes.

Pri kreiranju uporabniškega računa na portalu Varni v pisarni: Ko posredujete podatke za registracijo uporabniškega računa v sistem spletnega tečaja, upravljavec zabeleži: ime, priimek, uporabniško ime, elektronski naslov in geslo, pri čemer se geslo hrani v zgoščeni obliki. Podatke o uporabniškem imenu, elektronskem naslovu in geslu obdelujemo za namen administriranja uporabniških računov (pošiljanje potrditvenih oz. aktivacijskih elektronskih sporočil, ločevanje, brisanje uporabnikov itd) in statistiko, vezano na posamezen uporabniški račun (obiskanost posameznega učnega modula, stopnja uspešnosti dokončanja modula, stopnja uspešnost reševanja kvizov itd.) Ti podatki se hranijo do preklica privolitve oz.  tri mesece od zadnjega vpisa v uporabniški račun. Osebna podatka ime in priimek obdelujemo za namen kreiranja certifikatov in preverjanja veljavnosti pridobljenih certifikatov. Ta podatka se hranita do preklica privolitve oz. do štiri leta od dneva kreiranja certifikata. Pravna podlaga za namen obdelave je vaša veljavna privolitev (točka 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov).

Pri prijavi na prejemanje elektronskega novičnika Varne novice: Ko potrdite prijavo na elektronski novičnik Varne novice, se posredovani elektronski naslov vnese v platformo za masovno pošiljanje elektronskih sporočil SqualoMail. Za vsakega naročnika bomo beležili naslednje informacije: elektronski naslov, podatek o odprtju posamezne izdaje novičnika in klike na posamezne povezave znotraj posamezne izdaje novičnika. Posredovan elektronski naslov bomo uporabljali izključno za namen izobraževanja in ozaveščanja – dvakrat mesečno vam bomo pošiljali opozorila o odkritih spletnih goljufijah, nasvete, kako varno nakupovati prek spleta, nasvete za varno e-bančništvo in druge spletne storitve. Pravna podlaga za namen pošiljanje elektronskega novičnika Varne novice je vaša veljavna privolitev (točka 6(1)(a) Splošne uredbe o varstvu podatkov). Tako zbrani podatki se hranijo do preklica (odjave od prejemanja novičnika) oz. toliko časa, kolikor bo trajal program ozaveščanja Varni na internetu, ki ga izvajamo na SI-CERT. Več informacij o programu najdete tu.

UPORABNIKI ALI KATEGORIJE UPORABNIKOV OSEBNIH PODATKOV, ČE OBSTAJAJO:

Za namen upravljanja z elektronskim novičnikom uporabljamo platformo za masovno pošiljanje elektronskih sporočil SqualoMail podjetja SqualoMail d.o.o. Obdelavo s strani navedenih obdelovalcev ureja pogodba o pogodbeni obdelavi (Data Processing Agreement oz. Pogodba o obdelavi osebnih podatkov).   

Vsi podatki, vezani za vaš obisk spletišča, so v anonimizirani obliki shranjeni na strežnikih pogodbenega obdelovalca InnoCraft https://matomo.org/matomo-cloud-dpa/

ALI OSEBNE PODATKE PRENAŠAMO V TRETJO DRŽAVO ALI MEDNARODNO ORGANIZACIJO?

Osebnih podatkov ne prenašamo v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

KATERE PRAVICE IMATE POSAMEZNIKI, NA KATERE SE NANAŠAJO OSEBNI PODATKI?

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov, ki se nato obravnava skladno z določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov.

INFORMACIJA O PRAVICI DO PREKLICA PRIVOLITVE, KADAR OBDELAVA TEMELJI NA PRIVOLITVI:

Privolitev za prejemanje elektronskega novičnika Varne novice lahko kadar koli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Preklic privolitve za obdelavo podatkov v procesu registracije in oblikovanja uporabniškega računa uporabnik sproži na način, da izbriše uporabniški račun. To lahko stori s pisno zahtevo po izbrisu, ki jo pošlje na info@varninainternetu.si.

INFORMACIJA O PRAVICI DO VLOŽITVE PRITOŽBE PRI NADZORNEM ORGANU:

Pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 01 230 9730).

ALI JE ZAGOTOVITEV OSEBNIH PODATKOV STATUTARNA ALI POGODBENA OBVEZNOST ALI PA OBVEZNOST, KI JE POTREBNA ZA SKLENITEV POGODBE, TER ALI MORA POSAMEZNIK, NA KATEREGA SE NANAŠAJO OSEBNI PODATKI, ZAGOTOVITI OSEBNE PODATKE TER KAKŠNE SO MOREBITNE POSLEDICE, ČE SE TAKI PODATKI NE ZAGOTOVIJO:

Posamezniki se lahko prostovoljno odločite, ali boste podali privolitev za prijavo na elektronske novice ali prijavo v sistem registracije spletnega tečaja. V primeru, da se podatki ne zagotovijo, za posameznika ni posledic.
Osebni podatki pri obisku spletne strani se upravljalcu prenesejo zaradi narave delovanja spleta.
Obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov iz člena 22(1) in (4), ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki:
Avtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.

UPORABA PIŠKOTKOV NA SPLETNEM MESTU VARNI V PISARNI

Na spletnem mestu uporabljamo funkcionalne piškotke, ki so potrebni za pravilno tehnično delovanje spletnega mesta oz. tiste, ki so potrebni, da uporabnik sprejme storitev, ki jo je zahteval. Gre za piškotke, ki se namestijo na napravo uporabnika brez privolitve, saj sodijo pod izjemo, kot opredeljeno v 225. členu Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2). 

Seznam piškotkov na spletnem mestu:

WordPressTraja 1 uro. Piškotek shrani uporabnikovo izbiro, naj se več ne prikazuje obvestila za prijavo na elektronski novičnik.
cerber_grooveTraja 14 dni. Piškotek ločuje med prijavljenimi in neprijavljenimi uporabniki. Piškotek je nujno potreben za pravilno delovanje strani.
wordpress_test_cookieSejni piškotek. Piškotek za preverjanje, ali brskalnik podpira piškotke. To je testni piškotek in ne vsebuje podatkov, s katerimi bi bilo možno določiti uporabnika.

Izjava je bila nazadnje posodobljena 27. 6. 2023

Scroll to Top